Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FRÖKEN VÅR ÄR PÅ VÄG

 

Hon viskar ömma ord

till frusna hjärtan

med sol i famnen

vårvind lekfull frisk 

fågelsång i jubelkör

när nya liv blir till

herr och fru Duva

kuttrande i kärleksmöte 

nyfikna vårblommor

lysande i skogskanten

spindlars nät av spets

att fånga maten i

yrvaken humlas surr

i solvärme på vägg

hon går på tunna isen

hör den knaka brista

änder simmar lugnt

på blanka vattenspegeln


Fröken Vår är på väg




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-03-05 17:52



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En härlig känsla av ”Fröken Vår” som kommer med ett fång av blommor i famnen! Jättefin dikt, med ljus och hopp.
2021-03-19

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Ja man längtar efter allt som du skriver så fint om
2021-03-10

  Onomatoprofet VIP
Efterlängtad!
2021-03-08

  Lena K Nilsson VIP
Fint om en härlig årstid!
2021-03-08

  Marita Ohlquist VIP
Underbar vårdikt, den bästa årstiden tycker jag!
2021-03-08

  Susen VIP
En dikt som jag tar till mitt hjärta. Bildskapande om efterlängtad vår!
2021-03-07

  M.Eta
Ja, hoppfull text!
2021-03-07

  ULJO
En efterlängtad fröken

2021-03-06

  Feliaxel VIP
Våren är fantastisk och likaså dina ord
2021-03-06

    Lena Staaf VIP
Livgivande vår. Fint!
2021-03-05

  Niliboy
Ja, den härliga vår som är så välkommen! Fint diktat!
2021-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP