Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Näcken

Nu stämmer näcken fiolen
Han känner doften av den kommande violen
Skogsråt borstar sin rygg
Ingen för henne är trygg
Tomtarna stampar takten
Vem skall få den första sommarvakten
Är det dofter av älvor jag känner på ödemark
Ja den doften, den doften är stark.
Otaliga knytt bland trädens stammar
Stora å bullriga på bergens kammar
Har du tur kan du få höra och se
Men då vill jag också få vara med




Fri vers (Fri form) av Kiffe
Läst 129 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-03-05 15:51



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Lekfullt och glatt rimmat. En annan Näcken hittar du hos Stagnelius.
2021-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Kiffe
Kiffe