Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LJUSET

 

Inom.
Inuti i det som kallas själen. Brinner ljuset i ögonhinnor. Glittrande i ögonmötet med dig.
Mörkrets fönster minskar i omfång, när blicken fastnar i stjärnhimlen.
Hjärtats gråt i sorgen där smärtans skärvor glimmar som en diamant.

Solstrålar skrattandes mot din bara hud, fyller dagen i bländande sken. Skrattgroparna på kinderna.
Ditt smittande skratt, sprider ljuset till andra.
Livets pusselbitar söker bejakande, den inre ljuslågan.

Tiden vaknar, sträcker på sig. Drar in andetaget av droppande istappar, forsande vattenflöden och grönskande gärden.
En ljusare framtid möter blixtrande, nyvakna knoppar.

Kroppens själ tar in ljusets styrka.
I de vintertrötta ögonen, som blickar
mot vår.






Prosa (100-ordare) av Susen VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-03-05 18:25



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vackert med fin rytm.
2021-03-10

  wiria77
fina
varma rader

2021-03-09

  Eva Langrath VIP
Fin text fylld av ljus.
2021-03-07

    Lena Staaf VIP
Fin dikt, genomstrålad av ljus.
2021-03-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd och talande dikt med intressanta metaforer.
2021-03-06

  Maria Sundelin VIP
Väldigt bra
2021-03-05

  BenGust VIP
Livets pusselbitar består i mångt och mycket av olika slags möten, vilka texten ger prov på. Bokmärkes.
2021-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Susen
Susen VIP