Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


när det våras


Bejven


"När fyller jag år mamma?"
"När det våras bland bergen,
då fyller du år

en dag när det från taket droppar
och det ur jorden växer knoppar"

"När det våjas bland bejven, då fyller jag år"

Som jag längtade

Jag hade inga tidsbegrepp
lov, högtider och årstider var mina tidsramar

Efter våren kom påsken
och påsklovet

Sen kom det långa sommarlovet
som nästan aldrig tog slut

men som gjorde det till sist ändå

Efter det var det en jättelång hösttermin
men inte det minsta höstlov i

Till jul blev vi lediga
lite längre igen
och julen var ju kul

Men när det efterlängtade sportlovet
till slut anlände
gick jag än en gång till mamma:

När fyller jag år mamma?
jag visste redan svaret:
När det våjas bland bejven:-)

Lika hoppfullt varje gång

Efter min födelsedag
fortsatte året att gå sin gilla gång
med lov, högtider och årstider

och jag fann en ro och hoppfullhet i det

Så när jag i morse tittade ut genom fönstret
såg jag det direkt:
Det våjas bland bejven!

Och då fyller jag år.





Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-05 22:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP