Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorg-fågeln och lättnadens mantel

Vissa dagar
vill jag inte dansa

Sorg-fågeln
ligger tung
och ruvar
i mitt hjärta

och även om jag kan
ta mig för
både det ena
och det andra

vem är jag
att ta ifrån
sorg-fågeln
dess ägg?

Vissa dagar
bär sorgens charm

I skymningstimmen
lagade min man och jag
spagetti
med knaperstekt bacon
och till efterrätt
åt vi fikon

Medan jag diskade
kände jag mörkret
föll över mina axlar
som en lättnadens mantel!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-03-05 19:37



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Fin känsla, rätt privat beskrivning av en lugnare vardag och en svårförklarlig (?) lust att bara verka mycket i det som vi kallar Det lilla.
2021-03-18

  Lars Hedlin
Känsla som berör
2021-03-15

  AiA Maria den fria

Berörande

liv i tillåtande

polariteter

berikar


Tack!
2021-03-14

  Anya VIP
Så fin text om acceptans, även över sorg och mörker. Blir berörd av dina ord.
2021-03-09

  Briza media
En välbeskriven känsla! Mycket fint!
2021-03-09

  lila fjäderblomman VIP
Fint om livets hjul med allt vad det innebär.
2021-03-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om livet, sorgens närvaro och lättnadens mantel!
2021-03-08

  ULJO
Precis som livet
2021-03-06

    Lena Staaf VIP
Åh, så vackert! En dikt som gick rakt in. Sorg som måste få finnas, som vi måste uthärda när vi vet att den inte är evig. Bokmärkes.
2021-03-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Mörker och ljus i symbios. Som livet är. På kornet skrivet.
2021-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP