Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag kan förstå att det bär dig emot, rent personligen, kanske är det emot din tro eller som övertygelse, men nu är det en gång så att även om det finns 'mild misshandel' och 'milt utförda mord och dråp'. Det även bör finnas milda uttryck för vänslande...


Sök vänja dig vid tanken…






…att någon som sett en film,
hellre ser en släkting som tittat,
hellre ägnar sig åt att älska
eller om du så vill ‘knulla’,

hellre och alla gånger skulle välja detta
som säkert fullt ut vämjeliga beteende.
Kanske blandat med
kramar, kyssar och smek…

Än att sticka kniven i någons kropp,
plåga någon med tortyr, hugg och slag,
ta livet av någon, misshandla annan
på alla upptänkliga och som otänkbara vis.

Du som tycker så illa om filmer
som visar människor älska
och kanske ligga med varandra.

Sök vänja dig vid tanken på
att de skulle kunna planera för
sådana närmanden och möten.

Än att se på filmer där människor planerar
och ses utföra handlingar
du själv aldrig skulle
rekommendera någon att utföra.

Även om du skulle kunna känna en
eller annan dragning åt hämndaktioner
eller att leja bort likvärdiga tjänster.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-06 05:03



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Själv skulle jag förstås hellre välja att läsa en ruskig detektivroman eller thriller, än en kärleksroman eller 'Ett Parisäventyr och andra noveller' av författaren Guy de Maupassant.
Tyvärr har jag råkat införliva sådana böcker i mitt personliga bibliotek och det är jag verkligen ledsen över.
2021-03-06
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP