Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bävrarna


Strandens lena hud
ligger bar

Blottad mot isens
grågröna skiftningar
i lager på lager

Intill skogsstigen
öppnar sig isen mot
strandkanten
där bävrarna gnagt
av träden då vi sov

Vi ser alltid bara spåren
av deras framfart
aldrig gnagarna själva

Det blåser en
isande havsvind
över hudfärgad
strand

I väntan på sommarens
vattenlek och värme

Men först ska våren
komma utan bakslag

Ljummen och skön
med vind i seglen







Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-03-06 16:48



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fin betraktelse över den idoga aktivitet som pågår när vi inte ser. Och våren, den kommer när den kommer....
2021-03-06

  Kungskobran VIP

Längtar efter den ljumma vinden i seglen
2021-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP