Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tolvslaget

Skälvande vaknar hon med ett skrik varje natt. Strax efter tolvslaget. Och finner sin själ driva omkring i staden. Utmärglad glider den genom svarta gator. Där ensamheten trängs som bultande pulsslag under asfalten. Där stanken av gammal urin och surt vin hänger som klibbiga spindelnät mellan fasaderna.

Hon söker där. Skriker ut hans namn som ett kvidande ur ryggmärgen. Ekot slår emot henne som böljande, kvävande tystnad. Ser honom ibland irra omkring i gränderna. Eller hopsjunken på någon parkbänk. Med sprängande tomma ögonglober. Hon sträcker ut sin kropp, sina sörjande händer mot honom. Snuddar vid hans bleka aura. Känner sen hur materian förvandlas till neonskrattande ånga vid beröringen. Så är han borta. Igen.

Och hon vaknar av ett skrik. Skälvande. Strax efter tolvslaget. Som varje natt.




Prosa av Elinor Sörensson VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-03-06 16:50



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Feberhet mardrömsritt.
Ett flertal adjektivistiska verb som
skälvande, bultande, kvidande, kvävande, sprängande, sätter tonen.
2021-03-08

  Susen VIP
Åh vilken mardröm! Ryser av bilderna din text ger mig. Bra skrivet!
2021-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP