Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eldfängt

Jag har en låga inom mig.
Den göds av intryck från allt
jag möter från uppvaknandet
tills sömnen dämpar elden.

Ibland vill inte medvetandets
glöd falna. Då stiger lågor
av tankar upp inom mig och
lyser upp min drömvärld.

I den världen finner jag ofta
en värme som gör min natt
harmonisk inför väntande
dag, den ger lågorna näring.

När drömmar störs av ångest,
oro, krav och andra våndor
blir lågorna flackande och
svårare att kontrollera.

Sådana intryck påverkar
i sin tur morgonens behov
av att nya tankar ger näring
åt den nyfödda dagens låga.




Fri vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 89 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-07 09:59



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Du kanske liksom jag är HSP?
2021-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström