Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett nerslag i mars


möjligen borås

röd himmel över valaberg
klyver ved för köksspisen
sakta smyger sig
kylan tillbaka
minus 9 härom morronen

dom som inte
behöver hugga ved
talar om den varma våren

snart blir det
att elda i pannan igen
men veden ska nog räcka

folk står i lä
och tittar ut över
det mörkblå havet
och talar om
hur härligt det ser ut

dom kan inte språket
från det nollgradiga vattnet
mn dom kan vara
från göteborg
eller möjligen borås




Fri vers av tom boreland
Läst 150 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-07 17:54

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"men dom kan vara
från göteborg
eller möjligen borås" Fin dikt om om dom som lever där och dom som är på fin-besök. Med humor. Inte minst avslutningen.
2021-12-08

  överlevaren VIP
Ja än är det ingen vår i luften....

2021-03-09
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland