Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Journalistisk källskrift"


SKJUTJÄRNSJOURNALISTIKENS "PANG PÅ ! "

Den skjutjärnsjournalistik som
under 1960-talet utvecklades av
ett gäng journalister och författare
med Gustaf Olivecrona (1924-2005)
som spjutspetsreporter,
tillsammans med L.Orup, Å.Ortmark
samt H. Söderström, där de tre O:na
bildade kärntruppen, utsatte ibland
makthavarna för en överrasknings-
taktisk intervju,där frågorna var helt
oväntade och som dessvärre krävde
raka svar utan långdraget bortför-
klarande förklaringar vilket inte be-
dömdes som svar på sakfrågan,
visade att journalisterna var mer på-
lästa än makthavarna själva i vissa
frågor som de tydligen inte visste
svaret på,vilket avslöjade att en del
makthavare inte alls var lämpade
utöva sina ämbeten.

Det var pg av denna intervjuteknik
dåvarande statsminister T. Erlander
förlorade valet 1966.

Skjut inte på Statsministern,
han gör så gott han kan, dvs, "så lite
som möjligt"
*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 236 gånger
Publicerad 2021-03-07 18:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP