Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Halvhjärtad Kärlek

Att ge sitt yttersta

Allt man är, i själ och väsen

Till den man tror är den rätta

Man tror och hoppas att man ska görs det en enda gång

Man drömmer om att det ska vara för evigt

Man ger inte sitt hjärta lite halvhjärtat

man ger inte kanske eller eventuellt

Antingen så älskar man

Eller så älskar man inte

 

Att ge halvhjärtad kärlek

är att ljuga både för sig själv och andra

 

När det inte besvaras ärligt

bemöts halvhjärtat

behandlas som en trofe

då gör det ännu mer ont

 

Att släppa

att släcka den elden i sitt hjärta

är inte som att trycka på en knapp

det krävs många tårar för att dränka elden

dämpa glöden

vågar man någonsin ge glöden ny näring

trots att ens tanken gör ont

det vet jag inte idag

men jag är skapt för att älska

att bli älskad

inte att utnyttjas

såras

behandlas illa

som en billig sak

Nej

Jag älskar aldrig halvhjärtat

Aldrig...




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-07 18:32



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten VIP
Show don't tell
2021-03-13

  Öknens Ros VIP
Att helhjärtat ge och få är en stor sak. Att inte få sina egna känslor besvarade är sånt som händer i livet, man får ta det med jämnmod.
2021-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP