Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..om att ett hus faktiskt kan tala.


i barndomstrakterna.

i dig såg jag livet
men också lidandet, sorgen
vid ett gammalt köksbord
i en galen drömvärld.
och en skata ropade:
öppna upp ditt fönster!
men du hörde inte ropet
du såg aldrig ut.
gamla tapetvåder
som börjat smulas sönder
landar på det gistna golvet
bland råttskit och gammal hud.
och din fasad började rämna
flagande färg likt nysnö mot gräset
takpannor bevuxna med mossa
men inte bryr du dig om det.
solblekta porträtt mot väggarna
av svunna tiders livsöden
en sprucken vas i hörnet
bilden av ett adjö.
där döden klev in och bebodde ditt inre
sakta tömde dig på energi
aldrig mer en brinnande kamin
som värmer din frusna själ.
och när takstolar viker sig
niger inför tiden
av jord var du kommen
av jord ska du åter bli.




Fri vers (Fri form) av Nicke Pistol VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-07 22:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nicke Pistol
Nicke Pistol VIP