Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


'Kistan' står för 'magen' på slang. En människa så lätt sitt tålamod kan tappa, ej bara ett syskon, en vän, en mamma eller pappa. Även perfekta främlingar har känsla för tid, se bara i trafik envar kan som ta på allvar sitt id...


Irriterad kan även en dödsdömd bli




Filmen och historien i övrigt 'är full' av irriterade och irriterande människor. En del dödsdömda är i och för sig 'kända för att gråta', då de står inför 'fullständiga slutet'. Men andra säger repliker i stil med...
Offret till bödeln.
- Men så skynda på då, stå inte där och vela.
Bödeln till offret.
- Har du bråttom någonstans?
Offret till bödeln.
- Få det överstökat bara.
Och det beror inte alls på att den dödsdömde är speciellt modig eller klämkäck. Utan mera på att om det inte 'händer snart', så blir det kanske inte det där väntade äventyret som den snart förhoppningsvis avlidne hoppats en smula på. Rädslan och skräcken skulle kunna infinna sig och det skulle inte 'se bra ut heller', om någon 'sket på sig av ledsnad eller ånger'.
I filmen 'Den gode, den onde, den fule', säger den fule, som tar ett bad...
- If you have to shoot, shoot, don't talk.
Och så avfyrar han sitt eget vapen mot en överraskad fridstörare.
I filmen 'Die hard' så säger hjälten...
- Bussigt att tala om vad jag skall göra.
Och så avfyrar han sitt eget vapen mot en överraskad fridstörare.
Och så där kan det 'hålla på', i scener med rollinnehavare vilka skall föreställa ha 'is i kistan'.
Liktheten filmer emellan kan vara 'slående', till och med i filmer som verkar ha gång på gång samma skådespelare i en ledande roll. Annars kan en ju undra ibland vilken film som 'var först', eftersom den senare filmens regissör verkar ha tagit intryck av vad som 'fungerat' redan något tidigare.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 124 gånger
Publicerad 2021-03-08 17:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP