Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Våldet av Lena Staaf


Våld och krig

Våld och krig
är värt ett kapitel för sig
har följt mänskligheten i alla tider
människan ömkar sig och lider
det verkar aldrig ta slut
är detta vårt sista attribut




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-08 08:30



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Roligt att ha fått inspirera till en dikt!
Krig handlat ju om makt, ofta den starkes makt att tvinga fram sin vilja och ekonomiska fördelar. Sedan finns det ju försvarskrig också, att göra uppror mot förtryck.
Vardagsvåldet tänker jag är annorlunda. Som en svårighet att hantera frustration, kanske för dem som själva blivit slagna.
2021-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP