Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnornas dag

 

en enda dag

tillägnad kvinnorna

resten är männens

 

en enda dag

att låta kvinnor höras

innan männen åter talar

 

en enda dag

att förändra gamla mönster

som verkar huggna i sten

 

en enda dag

att demonstrera mot orättvisa

skapad av överheten

 

en enda dag

att skapa nya regler

för ökad jämlikhet

 

en enda dag

att förändra ett system

från en grund som missgynnar

 

en enda dag

att kämpa mot mäns våld

mot sina kvinnor

 

en enda dag

kan vi förändra något

liten seger ändock seger

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-03-08 09:25



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Internationella kvinnodagen? När är det den internationella mansdagen då? Va, finns ingen? Krossa matriarkatet! Upp till kamp! Rättvisa! Stoppa orättvisan! Jag kräver! Jag ska ha! Revolution! Nu!
2021-03-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skrivet på denna dag, som behöver lyftas och stärkas.
2021-03-08

  wiria77
fina rader
bra rader
bra påminnelse
om
att vi kvinnor
behöver många
många fler dagar
2021-03-08

    Lena Staaf VIP
Tack för en fin text! Även om det går rysligt långsamt så kan ändå den här dagen ha sitt berättigande. Man lyfter orättvisorna och ser vad som uppnåtts och vad som står och stampar, kanske till och med går bakåt (som aborträtt på vissa håll).
2021-03-08

  AiA Maria den fria

I min almanacka
äger jag alla...

dagar :)

Tack!
2021-03-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra påminnelse om att kvinnorna behöver flera dagar för ett jämlikare samhälle.
2021-03-08

  bohemen VIP
Var stolt över att du är kvinna!
2021-03-08

  bohemen VIP
Var stolt över att du är kvinna!
2021-03-08

  angela Täubert fd Jansson VIP
För mig är det kvinnors dag 365 dagar om året.
2021-03-08

  Kungskobran VIP
Allt det där jag aldrig ger dig
Men du, jag ger dig min morgon
Jag ger dig min dag
Fred Åkerström
2021-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP