Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilka var dom

Vilka var dom

Vilka var dom egentligen, de där som samlats utanför biblioteket den där tidiga morgonen. Vilka var dom, de där med sina block och utdragna skrifter. Vilka var dom egentligen.

De där som skingrades ut över stadens gator för att tapetsera sina ord på väggar, träd, skyltfönster ja överallt. Vilka var dom egentligen.

 

Elsa socialsekreterare 43 år ung är på väg till arbetet. Ställer sig tålmodigt på busshållplatsen och möts av Hemlöse Harrys poetiskt smyckade text om ett liv på gatan. Det knyter sig i Elsas mage, hon tar fram sin mobil och sjukskriver sig. Går hem. Öppnar en Bag i Box och sätter sig på balkongen och ser ut över staden och funderar över sitt yrkesval.

Vilka var dom. Vilka var dom egentligen de där som ville förändra och beröra med sina ord. Vilka var dom.

 

Gösta förtidspensionär 58 år ska ut med hunden på morgonrunda. Alltid samma väg. Samma träd som hunden pissar på. Där på trädets stam. Fastnitad en kärleksdikt skriven av Folkhögskoleeleven Lisa 19 år. Gösta läser och tårarna rinner. Går in på Coop köper en blomma och en chokladask som han tar med sig hem till frun. Han säger förlåt och lämnar över det inköpta och de gråter tillsammans.

Vilka var dom. Vilka var dom egentligen de där som ville förändra och beröra med sina ord. Vilka var dom.

 

Ragnar 38 år och arkitekt. Sin vana trogen en morgonpromenad innan arbetet. Blir stående framför ett skyltfönster med en lång dikt av Lasse-Maja. Om hur det var att vara född i fel kropp. Och det där med att våga. Ragnar går hem. In i hjärtat berörd. Öppnar upp sin garderob. Tar fram den där prickiga klänningen och ett par passande pumps till. Går ner på Storgatan., och går för första gången med huvudet högt och rak i rygg.

 

Vilka var dom. Vilka var dom egentligen de där som ville förändra och beröra med sina ord. Vilka var dom.

Jag vet.

För jag en av dom.

 

 




Fri vers (Spoken word/Slam) av Bjarne Nordbö
Läst 306 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-03-08 18:17



Bookmark and Share


  ßluie VIP
Vart blev ni av ljuva drömmar. Fint flöde. Sparsmakad. Väl valda ord. Riktigt bra och inspirerande. Tack.
2021-03-17

  Eva Langrath VIP
Tycker om värmen i orden. Omtaget efter varje vers förstärker omsorgen och synliggörandet. Slutet mycket fint och visst är du en av oss.
2021-03-09

  Miss Deliria
Bra flöde i texten,
som skapar en förvåning i slutet,

fint
2021-03-09

  AiA Maria den fria

Tack!

Befriande
Glädjerike
I fria ord

Tack!
2021-03-09

  Briza media
Wow, vilken hälig text! Varm och inspirerande, bildrik! Bokmärke på den, tack!
2021-03-09

  Annie b'larsson VIP
Det har hänt och Ja! Du var en av oss.
2021-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö