Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Igår var det den internationella kvinnodagen. På kvällen blev jag mycket inspirerad och skrev detta. Det är viktigt att vi hyllar och uppmuntrar den utveckling som samhället gjort, men vi har ännu en lång väg kvar och den får inte ignoreras.


åttonde mars

kämpa för hon som inte hörs
i en värld där fler än du berörs
för hon som drabbas av hårda slag,
som hela livet har setts som svag
för hon som jobbar åtta till fem
och vars man tjänar hundranio procent
hon vars kropp sågs som hans
och lider av lagens tolerans
hon som folk ständigt vill påminna
”du kommer aldrig vara en riktig kvinna”
för hon vars åsikter alltid gnäller
för hon vars namn de aldrig anställer
för hon med nyckeln i handen när dagen blir natt
för hon som tvingades växa upp för snabbt
för alla kvinnor som drabbas av hatet
för alla som hotas av patriarkatet
tillsammans står vi rygg mot rygg
och formar en värld som för oss är trygg
vi stärker kvinnor över hela jorden
främjar vägen för framtida generationer
strävar efter det liv som du lever varje dag
ett som inte far mig illa för att jag är jag




Fri vers av fragile fighter
Läst 205 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-09 09:38



Bookmark and Share


  wiria77
bra skrivet
2021-03-09
  > Nästa text
< Föregående

fragile fighter