Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken" (544)


CASTANEDAS KAKTUS

Inom den Litterära konstarten
cirkulerar en mängd litterära
"tricksters" vilka växt upp likt
svampar i underjorden,
där det blandas vilt
av ockultism, shamanism och
antropologisk filosofi,
som trollbinder läsare vid dess
ordmagmas flöden,
vars böcker väl kan betraktas
som en drog, för unga sökande
vilsna själar.

Peruanen Carlos Castaneda (1925-
1998) som kallats "The godfather
of new age" var den typen av
"guru" som likt Manson fångade
upp sina lärjungar i utsatt läge.

Castanedas värld utgör naturligt-
vis ett föredömligt underlag för
psykiatrisk forskning,
där den civiliserade världens
normer upplösts.

Frågan är om inte den civiliserade
världens normer utgör ett bättre
underlag för psykiatrisk forskning.

Verklighetsuppfattningen bland
människor, lär vara uppdelat i det
omedvetna, det undermedvetna
och det medvetna.


*





Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 239 gånger
Publicerad 2021-03-09 14:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP