Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Sverige

Här i Sverige ska allt va perfekt
Får man ha på sig en smutsig täckjacka?
Får man sjunga för sig själv på bussen?

Får man bry sig om sin granne?
Nej, här lever vi var och en för sig.
Å om du inte har barn och barnbarn
--ja, du får du ingen gemenskap alls!

Här gäller att arbeta å slava
betala sin skatt...
Men, var finns mänsklig värme?
Var finns den gemensamma gårdsfesten?

Var finns samlingen runt bålet på kvällen?
Gemensam sång -- gemensamma lekar?

Hur vill vi leva våra liv?
Fråga dig det!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av bohemen VIP
Läst 91 gånger
Publicerad 2021-03-09 16:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

bohemen
bohemen VIP