Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Denna jord

 

 

denna jord, vad har vi gjort med den 

skövlat, bränt, bombat och förstört

detta har vi gjort om och om igen

snart inget har förblivit oberört

 

en gång var jorden ett orört paradis

i symbios var allt som på jorden fanns

nu jorden är inne i en allvarlig kris

tack vare en figur med liten svans

 

skövlade skogar, luften kvav

naturens regler satt ur spel

förorenade hela världens hav

människan gjort så mycket fel

 

nu dags ställa allting tillrätta

naturen envist slår tillbaka

om detta må man berätta

att människan måste försaka

 

liv i lyx och girighet

fåfängans marknad stor

lev i all enkelhet

i symbios med naturen bor

 

denna jord, vi dig måste värna

skydda dig från all förstörelse

det blir vår ledstjärna

vår största fredsrörelse 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-03-10 12:47



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Love&peace&understanding!

Tack!

<3<3<3
2021-03-14

  Bodingen VIP
Tänker på Costners "Waterworld", vem vet, kanske blir så...?
2021-03-12

    Lena Staaf VIP
Fin och angelägen dikt. Om vi kunde slå till bromsarna nu så behöver vi inte försaka allt utan kan ändå leva hyfsat. Men då måste lyxkonsumtionen bort och en bättr fördelning av jordens resurser ske.
2021-03-10

  Kungskobran VIP
Tillbaka till naturen med Rousseau
2021-03-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra, insiktsfullt och träffande diktat!
2021-03-10

  ULJO
Jorden har funnits i miljontals år. Människan har förstört den på mycket kort tid. Fruktansvärt. Det värsta är att ingen vill ta ansvar.
2021-03-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande!
Det är inte försent, men det börjar bli bråttom!
2021-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP