Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Skallra av fjolårslöv

Denna morgon
trampas band av bårder
i florsockerströsslat grus

en blek beslöjad sol
fäller frusna tårar

i träden vibrerar
sjungande sprödkristall

vindnymfen vyssjar
köldlagda syrenknoppar

rasslar med sin
skallra av fjolårslöv

stilla

som skulpterad
på trädrot
lystrar koltrasten




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-03-10 20:17



Bookmark and Share


  wiria77
din text är så levande
den är full av detaljrikedom
så fint skrivet
2021-03-11

  Susen VIP
Träden vibrera i sjungande sprödkristall! Magisk känsla i varje rad. Love it!
2021-03-11

  BenGust VIP
Bara en sann naturälskare kan återge intrycken så uttrycksfullt.
Gillar särskilt "vindnymfen vyssjar" och det ensamt stående "stilla" som skärper fokus in mot koltrasten. Jättefin.
2021-03-10

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt, det känns som om jag är där.
Fint foto, koltrasten är min favoritfågel.
2021-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP