Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelkiv

Skatan sitter i björken och skriker 

På kråkan i trädet mitt emot 

De för en högljudd diskussion 

Över en halv hamburgare på gatan

Om vem den borde tillfalla 

 

Men mitt i sitt höga kiv kommer de av sig 

Ty medan de bråkade om munsbiten

Kom en kaja och norpade åt sig den

 

Så nu sitter hon mätt och nöjd

I ett träd på en tvärgata 

Kvar sitter skatan och kråkan 

Snopna över det som just skett 

 

Ty det är som ordstävet säger

Om att gapa över hela stycket 

Det leder nästan alltid till samma sak

Att slutresultatet blir lika med noll

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-11 06:58



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillas .)
2021-03-15

  Feliaxel VIP
Alltid kul att titta på fåglars beteende
Fantastiska rader
2021-03-11

  Susen VIP
underbart bra beskrivet ser bilden framför mig!
2021-03-11

  wiria77
så härligt skrivet
dina rader
de fångar
läsaren på ett finurligt sätt
2021-03-11

  ULJO
Härlgt skrivet om asfåglarna som äter allt.
2021-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP