Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Svara gärna på Harans påskbrev, hon lovar att skriva tillbaka! Tips: https://sv.wikipedia.org/wiki/P%C3%A5skbrev. Ange avsändare, verklig eller fiktiv. Påskkalendern Haran och Ugglon (2014) kan läsas som böcker på mina respektive TrollTörnTrappans sidor.


Påskbrev från Haran: 1

 

Till alla vänner i Gamla och Nya Skogen samt Resten av Världen 

Hara Kristina, Palmsöndag 28/3

 

  

"Det går en rosig Hara genom dungen

med fjädrar pyntad och med pärlor prydd

av rosa taft är hennes klädnad sydd

hon har klätt upp sig för att möta kungen"

 

... så skrev jag då, för sju år sedan, tvungen

att ge min kärlek luft, fast jag var brydd

min hjärtas lust måste trots allt bli lydd

och den är ännu inte stillad, hungern

 

 

Jag älskar Radomir - fast han är räv

han är den ende hanne jag vill ha

vi har fått många kullar vackra barn

 

de liknar pärlor uti livets väv

av rödvitt, spräckligt, blandat, brokigt garn

vi lever ännu, och vi har det bra!

 

  

 




Bunden vers (Sonett) av Nanna X
Läst 283 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-03-28 06:40



Bookmark and Share


  Nanna X
Foto av Nanna X, Rolfsgatan, Malmö
2021-03-29

  TrollTörnTrappan VIP
Härlig sonett, särskilt ursprungliga strofen, befjädrad med allittererande påskpynt..

Aha, de har hunnit få barn/ungar!! Hungern råder inte desto mindre... (Minns ej hur allt utspann sig mot slutet av påskkalendern det året - kommer snart dit på nytt....)
2021-03-28

  lodjuret/seglare VIP
Läser texten på norrländsk dialekt, ty det sägs att i just där skogar mest finnas harens släkt...
2021-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X