Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Svara gärna på Harans påskbrev, hon lovar att skriva tillbaka! Tips: https://sv.wikipedia.org/wiki/P%C3%A5skbrev Ange avsändare, verklig eller fiktiv. Påskkalendern Haran och Ugglon (2014) kan läsas som böcker på mina respektive TrollTörnTrappans sidor.


Påskbrev från Haran: 4

 

Till alla vänner i Gamla och Nya Skogen samt Resten av Världen 

Hara Kristina, Dymmelonsdag 31/3

 

 

 

Min syster BibelHaran är prästinna

i vårt kapell vid Nya Skogens kant

hon lever ensam, liknar mest en tant

en strikt och bibelfrälst förkunnarinna

 

Själv kan jag aldrig känna likadant

för skriftens ord som denna lärda kvinna

av har-släkt är hon ju, vill ha och vinna

själar för Gud, hon tror allt ord är sant

 

 

Förlåt, min syster! Vet: jag älskar dig

men jag kan inte dyrka religion

jag älskar kärleken, det räcker gott

 

Så mycket kärlek jag i livet fått!

den räcker gott till både dig och mig

själv lyssnar jag till örats milda ton

 




Bunden vers (Sonett) av Nanna X
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-31 06:20



Bookmark and Share


  Nanna X
Foto av min dotter Maria Olsson
2021-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X