Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2021.03.11 torsdag


Morgonstjärnans längtan

 

Jag gömmer mina tårar i jeansens bakfickor
nu när vårdagjämningen basunerar ut ensamheten.
Klättra dig varm på bergets vassa klippor
säger den disciplinerade politikern.

Men platsen där jag är, ter sig så underbar
att ett bestiget berg känns melankoliskt.
Läs mig orädd kära du och låt mig möta dig
igen i detta liv, för våra tankars evighet.

Du har rätt, jag vill somna
för att vakna till kärleksord.
Det mörknar och ljuset
är det enda vi har nu.

Morgonstjärnans längtan till dig är oändlig,
så kom och öppna dig igen.

 




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-03-11 17:32



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Åh så vackert, du har talets och poesins gåva…
2021-09-30

  Solweig Jansson VIP
En oerhört vacker, innerlig och berörande text !
2021-04-23

  Peter G VIP
En vacker och välformulerad dikt fylld med innerlig längtan där du varsamt hanterar orden!

Tycker även att du har hittat en väldigt vackert klingande titel till detta verk!
2021-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP