Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Svara gärna på Harans påskbrev, hon lovar att skriva tillbaka! Tips: https://sv.wikipedia.org/wiki/P%C3%A5skbrev. Ange avsändare, verklig eller fiktiv. Påskkalendern Haran och Ugglon (2014) kan läsas som böcker på mina respektive TrollTörnTrappans sidor.


Påskbrev från Haran: 3

 

Till alla vänner i Gamla och Nya Skogen samt Resten av Världen 

Hara Kristina, Vittisdag 30/3

 

 

 

Min käre Radha sover i vår håla

han är ju trött, och gammal för en räv

för rödräven är tiden ganska snäv

snart är hans kraft nog slut, han måste snåla

 

Jag röstade ändå, med risk för jäv

i valet på hans svans, jag ville vråla:

min Radha Rabulist! vad du fått tåla!

i detta liv, med vresig vind och stäv!

 

 

Rävins seglats i skogens politik

fick oss att flytta ifrån syd till nord

för Gamla Skogen kändes alltför trång

 

Där fick man bara sjunga lagom-sång

och varje djurart blev den andra lik

de vandrade i samma gamla hjord

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Nanna X
Läst 174 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-03-30 06:03



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Rimmen samarbetar bra, med vissa ovanliga som hjord och jäv rentav!!

Såsom läsare börjar min bild klarna, av hur rörelserna har skett längs skogen : raskt rävolutionernade kontra i måttligt mak.
2021-03-30

  Nanna X
Foto: Nanna X, Gamla Skogen (Enskifteshagen, Malmö)
2021-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X