Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Psy - Psykologen P - Pessimisten Ä - Ängeln Mina 3 ständiga följeslagare.


Pessimisten, Ängeln och Psykologen.

Psy - Vad ska vi prata om idag då?

P - Om min känsla att jag inte kan någonting, att jag känner mig helt värdelös.

Psy - (till ängeln) och du då?

Ä - Jag vet ju att jag är en fin och bra människa, men
jag känner mig lite vilsen. Jag vet inte riktigt vem jag är.

Psy - (Till pessimisten) Kan du beskriva hur du menar?

P - Jag kan absolut ingenting, jag är sämst på ALLT!
Därför är jag helt värdelös.

Ä - (Till pessimisten) Men snälla du, det där är ju inte sant.
Du är bra på massor av saker.

P - (till ängeln) ..som vadå?

Psy - (Till ängeln) Kan du ge några exempel?

Ä - Du tar ansvar i vardagen, du är snäll mot dina medmänniskor, du gör bra ifrån
dig på ditt jobb, du får människor att må bra, du är kreativ, du är mogen..
Jag kan fylla på med mycket fler positiva egenskaper!

Psy - (Till pessimisten) Du låter ju som en väldigt bra människa!
Kan du beskriva varför du känner dig värdelös?

P - Nej!

Psy - Bra! För det finns ju inget att beskriva!

P - (blir tyst)

Psy - (till ängeln) känner du att du fortfarande inte vet vem du är?

Ä - Nä... det börjar nog klarna nu.

Psy - Bra! ska vi säga så för nu?!

P / Ä - Ja det blir bra, tack.




Övriga genrer av Krimskramsan VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-11 19:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Krimskramsan
Krimskramsan VIP