Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvivel

 

 

gråa dagar, gråa tankar

vemod på dörr bankar

ingen ljusning i sikte

tung känns plikten

 

sakta vardagslunk

i ryggen dunk

"ryck upp dig nu!"

själen slits itu

 

svårmodets tunga ok

på det hon inte blir klok

vad är det som styr känsla

vad är det som kan hända

 

när känslan kring knyter

och magkänslan bara ryter

paniken tar överhanden

sköra är livsbanden

 

verkligheten höljd i dimma

hon vill bara försvinna

den som henne livet gav

finns inte längre kvar

 

försöker hitta livets mening

vill känna nån slags förening

med människorna och livet

våga ta det sköra klivet

 

våga eller inte våga

det är den stora frågan

i medvetenheten 

skymtar hoppfullheten

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-03-12 10:46



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Polariteter
berikar
befriar

värt att minnas
i det mörka

Tack!
2021-03-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Ibland övermannar livets svårmod en och ljuset bara mörknar. Det sätter ord på så bra.
2021-03-12

  Bodingen VIP
Jäpp, förbenade vårtrötthet...
2021-03-12

  Kungskobran VIP
Jag tvivlar på mig själv
det är mitt välv.
Men min flicka, kom ut!!
livet är inte slut
dansa i gräset så skönt
att gråta är inte lönt
lyss på kärlekens smek
i livets underbara lek

2021-03-12

  Marita Ohlquist VIP
En mörk text som ljusnar på slutet.
2021-03-12

  wiria77
så fint skrivet
om det jobbiga i livet
känner så väl igen mig

2021-03-12

    Lena Staaf VIP
Fin beskrivning av svårmod som många drabbas av just den här tiden på året. Corona gör inte saken bättre.
2021-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP