Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Satt på papper 2021.....


Marstankar

På nåt sätt
återvänder livet
i mars igen
när hasseln blommar
på bar kvist

och ovetande

om att människorna aldrig är nöjda
utan alltid
vill ha mer
av allt

så knatar tranorna bakom huset
igen

och krokusarna
spetsar gräsmattan

lägger spikmattor
för mänsklig dynga




Fri vers av Bengt Lindell VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-03-13 14:04



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Vilken underbar och levande poesi .
Jag är en utav tranorna som knatar bakom huset.
Att "bara vara" och njuta av lugnet är det bästa för själen!
2021-03-29

  Elaine.S VIP

Gillar formuleringen "Krokusarna spetsar gräsmattan" och resten av orden också. Tycker om din dikt för fokuset på det naturliga fast kärnan i sig är det mänskliga och det är något att tänka på.
2021-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Lindell
Bengt Lindell VIP