Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dimma



Dimman över havet
beseglar kallt
med vita segel

förseglar allt
med grå sigill
som hemlighet
att solöppnas.

Som att fara bort
inom kort mot horisonten
med fulla vita segel
eller på vida vingar.

Men den förflugna tanken
skämmer skamsen
min vakna vardagsplikt
och skrämmer min nattliga sömn.

I ständiga drömmar
i ångesten och sömnen
våndas jag -

alltid försenad till avfärd
som förfelad,
akterseglad
och därför ingenting värd.

Ser dimman över land
som en strykande hand
över min klarsyn.





Bunden vers av Jan Widströmer VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-03-13 14:38



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
dimman
strykande hand
över klarsyn
:
dikten med dess bildspråks angelägenhet förtätad
2021-09-04

  Sommarnattsljus
Ovanligt svart och smärtsam dikt för att läsas här hos dig. Griper tag i mig, gör att jag vill trösta, överrösta ensamhetens ångestklor. När dimman lättar kommer klarsynen tillbaka. Tack
2021-03-27

  lodjuret/seglare VIP
Upplever ungefär texter som upplevelse av flera saker i mera verkligheten. En del av dem talar till mig, ett jag, andra bara verkar tala, till envar möjlig läsare. Men liknelsen med upplevelse i ett galleri, där är den påtaglig nog.
2021-03-15

  Gunnel Eriksson VIP
Intressanta ordkombinationer som
ljuder vackert när man läser dikten högt:
kallt - allt
segel - sigill
skamsen - skrämmer
drömmar - sömnen
avfärd - värd
land - hand
Hittar du orden medvetet eller blir
det bara så?
2021-03-13

  Solweig Jansson VIP
En mångbottnad text som leder till eftertanke och omläsning ! Du målar så varsamt och omtänksamt med orden !
2021-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP