Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom framom inom


Det är inte självklart

Bredvid mig
i det breda Drömskeppet
sover Anna,
på sidan, med knäna uppdragna,
andhämtningen tydlig,
bakom kuddarna hon ställt upp
som skydd mot min läslampa

Det är inte självklart

Det är inte heller självklart
att Gunwald ligger i sin röda pälsrulle
vid fotändan,
efter att ha legat en stund
precis under mitt ansikte
och spunnit,
mer med ljudet av en kanariefågel
än en katt

Det är inte självklart

och inte är det självklart att ha ont
i en stor Musculus Obliquus Internus
Abdominis
som en blå skärbränna
djupt i sidan

Det är inte självklart

Tomheten omvälver allt detta,
som rymden runt en bebodd planet,
som tystnaden runt orden,
som döden runt födelsen

Det som finns är obefintligt och heligt

Annas andning är Kosmos rytm;
dess trygghets skalenlighet,
dess tillbakahållna lyssnande;
dess tillfälliga persona
bortom och framom och inom




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-13 14:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP