Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gamla båtens tankar.

Det ligger en båt på stranden. Den är märkt av blåst, vatten och sol.
Dess färg var brun som choklad en gång för länge sedan.
Nu är båten grå till färgen likt ett åldrat hår som en gång var brunt.

Den ligger på stranden och väntar på solen så de gamla träplankorna kan få
lite värme och sträcka ut sina slitna träfibrer och samla solens värme.

Den längtar efter omvårdnad lite färg och lite tjära så kanske jag får känna vattenbrynet igen mitt gamla slitna skrov.
Det ligger en båt på stranden och drömmer sig bort ibland kobbar och skär...

Tankar ifrån en gammal båt på stranden.




Fri vers av Carmen Sjögren
Läst 147 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-13 15:19



Bookmark and Share


    Anna Ahlborg
Mycket vacker och filosofisk...man ser den gamla båten framför sig. Bra skrivet!
2021-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Carmen Sjögren