Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag förstår ju norska språket väl...

Min norska vän ringde till mig häromdagen
jag hade stickat och skickat vantar och inne-
sockskor till mina vänner, jag trodde att hon
hade fått ett par skor från mig för hon sa:
- Tack för skar... Och jag fortsatte snabbt:
- Du kan ju ha på dem i sängen, när du skall sova...
Om du vill, då avbröt hon mig och sa: - Det blir svårt,
jag brukar ju alltid läsa en stund när jag lagt mig,
då blir det ju jätte svårt att inte bara att hålla i boken,
utan även svårt att att vända blad till nästa sida...
- Va´, sa jag, fick inte du sockskor, du sa ju skor!
-Nej, sa hon, hon sa faktiskt inte skor hon sa: HANDSKAR!

Då brast vi båda ut i årets skratt!

Så norska språket behärskar jag inte alls
så väl som jag trodde...




Övriga genrer (Kåseri) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-03-13 16:20



Bookmark and Share


  ULJO
Språkförbistringar kan ställa till det
2021-03-15

  Monika A Mirsch VIP
underbart i dessa tider!
2021-03-13

    ej medlem längre
Svårt att hänga med ibland
2021-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt