Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tankar i minnets vrå (eget foto)


Luft strömmar

Jag står här i den vida vildmarken

och gungar med vinden med alla mina omrörda tankar

är det mina minnen som håller på att släppa taget om livet.

 

Jag undrar hur jag hamnat här?

hur kom jag just hit.

 

Skall det här säga mig något

är så vilsen i världen.

 

Ena stunden står jag naken på något berg i Norge

och i nästa stund är jag på en fyr i Skottland

med ett glas whisky i handen.

 

Överallt stormar det och jag försöker att hitta lä

men min skugga vill inte följa med 

han gömmer sig under en trappa och jag blir oskyddad

och utsatt för faror i min nakenhet.

 

Jag fryser och och upptäcker att jag ligger i en isvak

som rämnat, jag lägger en filt om mitt lekamen

men fryser ändå och inser att min själ är kall och vill fly.

 

Då förstår jag det hela

jag är död.. eller döende

 

Söker efter andra bevingade själar

som flyger runt där uppe i sin ensamhet

söker en flock en gemenskap ett id

 

Där!

 

Hittat luftströmmar som skall föra mig upp upp och upp..

upp och rätt.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lasseman VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-03-13 17:44



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och full av känsla
2021-03-15

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker texten, så jag kan läsa den för en väninna, vän.
2021-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP