Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggregn av spikar

_____________

Jag hör tårar i stämmor

Vrålande drömmar

immade glasrutor

Ord klistrade

som aldrig kan tas tillbaka

Det finns sorger i varje sanning

skuggregn av spikar

som faller ned när jag minst anar

 

När alla dårar är klara med sitt

lämnar de kvittot och ler

Jag befäster ännu en lögn

utan att ta vid mina sinnen

bespottar daggen av igår

och går sedan vidare

_____________




Fri vers (Fri form) av Magica VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-03-13 17:53



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Tankeväckande text med bra avslut, tyder på styrka och beslutsamhet.
2021-03-15

  Lars Hedlin
Stark och bra skrivit!
2021-03-15

  ULJO
Riktigt bra.

När alla dårar är klara med sitt
lämnar de kvittot och ler
2021-03-15

  Peter G VIP
Den här dikten är delvis som fragment från en mardröm, en sån där mardröm som man vaknar upp kallsvettig från och undrar vad tusan den kom ifrån; men här finns också en upprorisk ton som säger något om att göra motstånd, ett sunt bångstyrigt motstånd mot allt eller det mesta iaf och det känns uppfriskande att läsa! dock gör slutraden mig lätt konfunderad då textjaget tycks skaka av sig hela situationen alltför lättvindigt!

En annorlunda och bra dikt som ger många tolkningsmöjligheter tycker jag!
2021-03-14

  Maria Sundelin VIP
Talande
Kramar
2021-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Magica
Magica VIP