Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vida vägar vandra



vida vägars vandringlust
från slätstenars kust tills
mina utgångna stövlar
andas skoskav lavar löv
och inga fler steg kan ta


då anmodas jag marschera
in nya kängors panorama
äter formligen terräng med
fonden klädsamt överöst
med videsnår å sälgstänger


till pipor täljsnidande i ett
hedlandskap där jag trallspelar
för rödvingetrastar piplärkor
björkpyrolor och ljung
alltmedan solpuls sjunker
skymning sätter in




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-03-13 21:03



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Fin skildring med stark närvaro !
2021-03-20

  Öknens Ros VIP
Får mig tänka på sälgpiporna man snidade som barn, som du beskriver i texten. Fin naturlyrik.
2021-03-15

  Elinor Sörensson VIP
En njutbar vandring från slätstenars
kust mot videsnår och hedlandskap.
Mellan raderna dofter och fågelsång.
Björkpyrolor nytt för mig. Men har kanske
ovetande om dess namn sett dem i skogen.

"solpuls sjunker" gillar jag särskilt.

2021-03-14

    Lena Staaf VIP
Lustfylld vandring! Men nya kängor kan skava värre än de gamla innan de blivit ordentligt ingångna
2021-03-13
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP