Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med en punkt och två kommatecken


Musiken har en ingång rakt in i mina innersta korridorer och där ekar de ömsom milt och ömsom berörande så att det går att ana alla skavanker som inte behöver döljas inför plockandet på gitarrsträngar som gråter och baddar alla känslor och ingångar till min tankevärld där jag bryter samman eller byggs ihop till den jag vill vara och till allt jag vill känna i en värld som ljuder med så 
vitt skilda stämmor och stämningar för att livet självt ändras, förändras och byggs med det material som ligger framför fötterna eller med det som måste sökas och tron åker över berg och dal och med lättnad eller svårighet står jag inför mina val och tror mig veta en del om hur de kom till och sen allt annat som ligger framför mig och får mig att inse vilken sorg som ryms i vissa val och hur det svider i människan jag har sårat och när musiken så når mina rum av tro, hopp och förtvivlan så bryter den mark som får hela min existens att darra i en vibration som låter tårar flöda och blir medveten om att glädjen som alltid varit min botten fylls med tro som bär och känslor som alltid vill dansa i den berörande stund som är mitt liv där allt inte går att ursäkta.


 


 


 




Fri vers (Prosapoesi) av Elaine.S VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-03-14 08:42



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Häftigt att kunna skriva en så lång text som en fullständig sats.
2021-03-15

  Ulf Carlsson VIP
Samordnade huvudsatser med inskott av bisatser gör denna mening liksom förfärdigad på en strumpstickningsmaskin, som en oavbruten musikalisk ström eller hoppande vårbäck. Kul!
Frågan är om inte innehållet ändå skulle framstå ännu klarare, om det delades upp med flera punkter och kommatecken - åtminstone som skriven text?
(Verbet "fyllas" borde väl vara "fylls"?)

2021-03-14

    Lena Staaf VIP
Musiken rör vid känslan och öppnar portar till det innersta. Vackert beskrivet av dig!
2021-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP