Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Länge leve kaffet

Jag reser mig upp ur sängen, och tar några stapplande steg,
ljuset förblindar mina ögon och försvårar gången.
Men jag trevar mig sakta fram, känner en mjuk matta
under mina fötter, och vet att jag är på rätt väg.

Så känns livet just nu för mig, att resa mig upp
varje morgon, och se den nya dagen begynna,
jag måste försöka öppna mina förblindade ögon
få dem att se att det finns en morgondag för mig.

Just nu är det alldeles för mycket negativitet som
omgärdar mig, suger energi ur mig och gör mig trött,
men "imorgon är en annan dag" och den vill jag upp-
leva, så jag trevar mig sakta fram till mitt livselixir.

Ja jag har tagit mig fram till mitt lilla men mysiga kök,
där jag tar fram kaffeburken, häller vatten i kaffebryggaren,
för att snart få känna den underbara doften och aromen,
vilket ger mig ny kraft och energi att orka ännu en dag.

LÄNGE LEVE KAFFET!!!




Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-14 09:56



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Morgonens dryck
2021-03-15

  Öknens Ros VIP
En välsignad dryck detta kaffe, med en himmelsk arom!
2021-03-15

  lodjuret/seglare VIP
Det är ofta nog en som upplevelse att läsa vad andra pennor skrivit, trampa stigar andra gått, skapa själv och inspireras till att göra av 'saker en själv inte trodde sig om att kunna'.
2021-03-14

  BenGust VIP
Ja, i vissa ögonblick är kaffet bland det bästa. Speciellt utomhus.
2021-03-14
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP