Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farmors bibel och städning idag.

Mannen och jag städar bort spindlar ur källaren.
Jag dammtorkar bokhyllans böcker.
Tar tag i farmors tjocka konfirmationsbibel.
Slår upp den och läser:
Den 26 april 1902.
Det är en vacker bibel
Jag tror hon läste den flitigt.
Jag försjunker i minnen.
Hur var det med farmor den dagen ?
Var hon stolt och vacker i sin fläta? Var den lindad tre varv runt huvudet, som den var när hon var farmor?
Var hon allvarsam och rörd?
Hade hon vänner, min farmor?
Jag vet alldeles för litet
om hur hon var då när hon var ung?
Jag vet egentligen ingenting alls.
Jag borde förstås ha frågat min farmor
Alma Charlotta.
Det är så länge, länge sedan.
Jag dammar farmors bibel.
Den ska få stå på vår hylla.
Vi fortsätter damma och damma.
Spindlarna flyr för sina liv.






Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-14 17:42



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Ja, visst frågade vi våra gamla för lite, eller snarare berättade de för lite...Du hade tur som fick träffa din farmor, min dog 4 år innan jag föddes :-(
2021-03-15

  Gunnel Eriksson VIP
Fin berättelse om farmor och barnbarnet
som var du. Känner igen detta att veta
alltför lite om sin farmor.
Bra cirkelkomposition, börjar och slutar
med spindlarna.
2021-03-15

  Eva Helene VIP
Jag tycker om sättet du berättar på. Berör och föder tankar.
2021-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP