Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om

Om jag kunde vända min vånda
mota den tillbaka varifrån den kom
om jag kunde lyfta blicken framåt
och inte bara se mig om.
*
Om jag kunde tänka på
allt det vackra som blivit sagt
och sluta gräma mig över
att jag själv inte hade orden i min makt.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2021-03-14 21:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kloka ord om att vara närvarande och dela andras glädje. Att LEVA medans man lever...
2021-05-27

  Anya VIP
Precis. Läser och nickar. Texten har mycket insikt, har man det har man kommit långt.
2021-03-19

  wiria77
mycket tänkvärda ord
känner väl igen mig
2021-03-18

  Bodingen VIP
Så lätt vara efterklok och svårt att byta ut "om" mot "när". Finurligt skaldat av dig!
2021-03-16

  Staffan Nilsson

Ja, så tänker och känner vi ibland.
Det osagda, och det ogjorda som kanske hade gjort skillnad.
Kort och snyggt om eftertankens kranka blekhet.

2021-03-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, detta ord om kan ställa till det för oss människor, så litet som det är. Mycket bra skrivet av dig. Man kan verkligen känna igen sig. Min mamma hade ett ordspråk, om inte om hade varit hade käringa skjute björn med eldgaffel.
2021-03-15

  Susen VIP
Underbart. Tänkvärda ord på rim. Gillas mycket
2021-03-15

  Marita Ohlquist VIP
Som vanligt, en bra och tankeväckande text!
2021-03-15

  Lottie Ålhed VIP
Underbar dikt. Hur bra som helst.
2021-03-15

  Sparvögat VIP
Så oändligt vackert dina ord faller...
Precis så
2021-03-15

  Kungskobran VIP
I hjärnan finns din makt
med den skapar du en pakt
som lyfter dig till ny höjder
som gör dig glad och nöjder
med den du är
som om du vore kär



2021-03-15

  Cikoria Blå VIP
Nog har du väl orden i din makt
För inte är det väl orden som äger dig?
Orden förmedlar vackert det DU vill ha sagt
Här kommer ett tack från mig..
2021-03-15

  Öknens Ros VIP
Alltid dessa om.
2021-03-15

  ULJO
Om om inte fanns.
Gillar denna text
2021-03-15

  Niliboy
Vackert diktat på min ära!
2021-03-15

  bibbi ahrnstedt
Fint diktat och bra rytm
2021-03-15

  Dennis Brinkeback VIP
Tänkvärt
Bra skrivet Lena
2021-03-14

  BenGust VIP
De rätta kulörerna, de precisa uttrycken finns inte alltid att tillgå.
2021-03-14

  Blomma-Stjärna VIP
Bra så!

Och dessutom - när du skriver poesi HAR du orden och rytmen och känslan och klokheten och fantasin och finurligheten i din makt!
2021-03-14

    Sefarge VIP
Ibland säger en känsla
Mer än 1000 ord. ..
;)


2021-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP