Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något försvann

ögonblicken rasade mellan våra fingrar dessa måndagar
när vi drack med kupade händer
och stammarna utanför, svarta fågelungar som sjöng halvvägs mot himlen
intet anade vi
förstod inte vidden av hallonmjölken
vår iris var genomskinlig
likt en ljus natt
och speglingar utan slut
cirklande med oss, i en mjuk siesta

tills något tog tag
en slags fångenskap
söta drömmar som silades fram försvann
alldeles intill
några tvärrandiga gardiner
en blekgul köksö





Fri vers (Fri form) av Hestia VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-03-15 15:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så vemodsmjukt om drömmar som glider en ur händerna. De små fågelungarna som var flygfärdiga en gång har nu fastnat i en fångenskap, en tillvaro som bleknat till ensamhet. Men det finns hopp, för har de en gång funnits där kan nya drömmar växa fram igen, kanske i en helt annan riktning, så den lilla fågeln kan flyga fritt rakt upp mot natthimlen.
2021-03-21

  Lustverket VIP
Igenkänning.
2021-03-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om liv i förändring!
2021-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Hestia
Hestia VIP