Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kablar, piano och torktrasor

Jag satt och planerade våren
med en "visionboard"
ett collage med ord och bilder
om hur jag vill ha det
framöver
tänker försöka mig på golvdans
och snurrdans -

hörde mannen i huset flytta runt saker
pianoböcker, datorer, skivspelare
ett stort elektriskt piano -

han ropade på min hjälp
och jag såg min dansmatta
med en annan matta på -

och jag till att
dammsuga, torka, lyfta
bära, skruva
enligt anvisning

innan dagen är slut
har jag ändå hunnit
sätta en deg på långjäsning
och prata med son och barnbarn
i telefon

hann även ut i markerna
för att plocka ettriga nässelskott
maskrosblad och ramslök

jag lagade
vårens första grönsoppa
o, så god

just när jag ska avsluta mitt diktande
ropar min man "Eva, kom"
och så
drar jag ut
och sätter in
kablar

vid ett andra "Eva, kom"
letar jag rep
och knyter sladdar runt ett bordsben

hej, igen
här igen -

jag kastar en blick ut i mörkret
en lampa lyser vid tvättstugan

har en full tvättkorg
den kan vänta
tills det är roligt att tvätta
som en dag när solen skiner

och jag lovar
vi går mot varmare tider

nu ropar min älskade
efter den röda dammtrasan
och jag finner den åt honom

tillbaka vid mitt rosa bord
hör jag snart som en bön
"Hjälp, hjälp"

min man är ensam
med sladdar
för nätverk och radio

och med det avslutar jag söndagens poesi!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-14 22:45



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Sladdar varvas med mat ch poesi. Det blir faktiskt roligt. Önskar att jag också vore oumbärlig (Hm, nu blir jag egoistisk. Förlåt)
2021-03-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Liv och lust i kombo! Att hjälpas åt med sysslorna är toppen. Och tänk vad en dag kan innehålla mycket man hinner med.
2021-03-15

    Lena Staaf VIP
Roligt skrivet om att hjälpas åt med allt trassel som kan uppstå och som man snubblar på när man just är i färd med att göra något annat. En text full av liv!
2021-03-15

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2021-03-15

  Kungskobran VIP
Den sladdlösa världen finns inte, var vore världen utan sladdar, jo sladdlös och tråkig heja alla sladdar med sin hona och hane som har svårt att hitta varandra i denna sladdröra men till sist hittade varandra och fick till ett sladdbarn, som fick till ytterligare ett sladdbarn som fick till ytterligare ett sladdbarn som till sist blev en sådan sladdröra att allt upphörde att fungera.



2021-03-15

  ULJO
En söndag att minnas. Härlig text detta

2021-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP