Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Papperskorg

 

Och från Börje början!

Direkt in i papperskorgen

Hamnade den förföljde och torterade jag

 

Och mina tankar

Mina drömmar

Mitt liv

 

Jag lever på flykt

 

Mina fotsteg är begränsat

Fastbundna till marken

Blöder och behöver vård

 

De sade till mig!

Att jag är likvärdig med dem

Att jag är hjärtlig välkommen

 

Jag flyr världen för min tro och den jag är

 

De visade mig sitt luriga ansikte

De aldrig hade öppnat sitt hjärta åt mig

De aldrig välkomnade mig en varmfamn

 

De ledde mitt liv till en bur med sin tvånghjärntvättning

De målade mina dikter med blod

De tvingade min tro till under jorden

 

Och de gjorde av mitt liv till ett helvete

 

 Papperskorgen!

Är,

Alla flyktingarnas framtid är evigt helvete            

 

Papperskorgen!

Är,

Vad en människas värde gör

 

Och DU gärna heller bränn mig levande än ge mig asyl!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 82 gånger
Publicerad 2021-03-15 11:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP