Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gatorna talar

Ser du gatorna blänka
kring husens siluett
månen över takåsen
som lyser för vandrande
neonljusens färger
glimmar för de utslagna
och ger dem hopp
i ensamma tristessen

Hör du gatorna tala
till nattflanörerna
de utslagna vännerna
som söker i nutiden
de bjuder sina ljud
sjunger vaggvisor
små sövande ballader
till de sju sovande

Känner du gatorna
som är till för oss alla
det porösa materialet
andas motorbullret
de små människorna
vägleds i gryningen
via fötter av porslin
och stanken av ångor

Gatorna har talat
och gett sina besked
de känner våra namn
och är beskyddare
själens terapeuter
några med tillit
de har funnits länge
och är kärlekens namn

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 315 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-03-29 07:02



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Mycket fin text
2021-03-30

  aol
Underbart djuplodande skaldat, ja om gator hade talat
2021-03-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande och tänkvärd dikt, med gatorna som huvudpersoner. Tänk om de kunde tala!
2021-03-29

    Max Poisé
Gillar perspektivet i denna. Bra Mr!
2021-03-29

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande.
2021-03-29

  Kungskobran VIP
Fascinerande om gator
2021-03-29

    Lena Staaf VIP
Så fint! Gatorna är besjälade och rymmer människornas liv och tankar.
2021-03-29

  Öknens Ros VIP
Varje gata har en historia att berätta.
2021-03-29

  Feliaxel VIP
Gatorna ser mycket människor inte ser
2021-03-29

  Blomma-Stjärna VIP
vackert med hopp
har aldrig tänkt så själv, men det är en tilltalande tanke att gatorna talar och beskyddar oss alla!
2021-03-29

  Maria Sundelin VIP
Ibland vill man höra vad historia kan berätta
2021-03-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO