Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Svanmöte

Ett år av behörigt
avståndsvandrande
antalet mötande
i strid ström
för ett år sedan bara ett fåtal

Fler och fler hälsar med tiden
några vill till och med samtala på stigen

Overkligheten lika nära nu som då
instängdheten tärande
kreativiteten flämtar syrefattigt ibland

Digitala möten
nya sammanhang
nya vänner
osäkerheten delas med modet
sorgen delas med glädjen
vardagen delas med avsaknaden av fest
orden vandrar runt
många varv under ett år

Livet pågår, passerar i väntan
planerande riskminimering
pågår varje dag

Vi vilar på en bänk
en svan lyfter
glider fram över vattnet
försvinner ur synfältet
en kråka flaxar upp i ett träd

Änderna simmar in mot stranden
tillsammans med en annan svan
ett litet barn kastar ett bröd

Vinden har stillnat
den grå himlen
ger vattnet silverfärg
vi vänder hemåt igen

©Eva Hedlund fd Langrath 2021




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-03-15 18:14



Bookmark and Share


  Anya VIP
Åhh så vackert med en fantastisk rytm. Du tangerar både det ljusa och det mörka. Skickligt skrivet.
2021-03-19

  Bibbi VIP
Gillar!
2021-03-16

  ULJO
Livet tycks ändå kunna vara underbart trots pandemitider.
2021-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP