Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hat, hat och lite mer hat

Jag ser så mycket hat

och ljugande gnat

Lögnen förvandlas till ett sanningens citat

genom den oändliga lögnens tjat

 

Folk slutar använda sin empati

ser sig hotade i sitt eget frosseri

Historien upprepar sig gång på gång

fastän alla påstår sig sjunga en annan sång

 

Men man generaliserar fortfarande dödligt iskallt

påstår sig veta allt om vägen till nästa anhalt

Alla påstår sig vara nationens Robin Hood

ändå är de inte villiga att duka upp empatin på sitt bord

 

Robin Hood tog från de rika och gav till de fattiga

ser du nån politiker som sig själv inte vill berika

Jag ser ingen

ser du någon

 

Titta på dig själv

och ditt gnäll

Vad försvarar du

vilka troll ser du i din farstu

 

Är vi alla lika

fastän vi ser oss som olika

Är politikens “Lika för alla”

ett politiskt humbug som vi också egentligen inte vill framkalla

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-15 20:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Superbra text!
2021-03-16
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP