Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är skymning

Strukturer under upplösning
ifrågasättandet av vedertaget vetande har blivit vardag
var och en lever i sin bubbla och hämtar kunskap i snäva tunnlar
för att styrka sin uppfattning

Det som tagit generationer att bygga upp upp
som demokrati, rösträtt, yttrandefrihet, människors lika värde
riskerar att bli en parantes i historien

Vart tog bildningen vägen?

Det är skymning




Fri vers av AA VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-16 12:00



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Nu är du nog lite väl dyster! Bildning står t ex högt i kurs hos många av oss, och yttrandefrihet har vi väl i vårt land, även om vi kanske är lite ängsligt PK!
2021-07-30
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP