Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken" (546)


~BARNOMBUDSMANNAKVINNAN~

Med fyra skilsmässor och nio barn
i släptåg stängde Anna M. S. Wahl-
gren 1942-plötsligt in sig i början
av 1980-talet med en flaska Whisky
en limpa ciggaretter,
och började skriva "Barnaboken"
(1983) vilken vände upp och ner
på rådande syn av barnuppfostran,
som en slags feministisk Rousseau,
där hon även stod på medie-barri-
kaderna med pamfletter som:"Stäng
daghemmen ! de förstör barn.

Att barnombudsmannen (varför heter
det inte barnombudskvinnan istället?)
anmält henne för diverse utövanden
och uttalanden berörande barnupp-
fostran tillhör normala reaktioner av
förstelnade intellekt, vilka menade att
en kvinna som inte ens har utbildning
i barnuppfostran och barnavård näpp-
eligen kan anses vara ett föredöme att
ta efter.

Anna hade ingen utbildning i barnupp-
fostran eller barnavård, därav det an-
komma på de nerärvda instinkternas
naturliga fortplantningsprocess att ta
hand om sin egna avkomma på det
ansvarsfullaste sätt,
varför en kvinna som däremot anser
sig behöva utbildning till denna natur-
ligaste händelseutveckling i livet och
som till och med apan klarar av,
anger istället att en sådan kvinna inte
kan anses äga de kvalitativt berörda
egenskaper som krävs av naturen till
att bli en lämplig mor.

Att sedan något lingon hamnar utanför
korgen som dottern Felicia där hon i sin
självbiografi "Felicia försvann" 2012,
anklagar sin mor varit suput,slagskämpe
och en som äter karlar till frukost, lunch
middag och kvällsmål, är att betrakta ur
Freudiansk synvinkel som framsprungit
ur en dotters OIDIPUS komplex.

*1




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 277 gånger
Publicerad 2021-03-16 17:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP