Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk om ...eller varför inte bara tänka efter!


Regression

 

Vi människor är märkliga varelser, detta är ju inte direkt någon nyhet och en del av oss människor har en tydlig tendens att regrediera när kriser uppstår.
 
Vi drabbas helt plötsligt av diverse personlighetsförändringar och vips så blir en del av oss virologer, bakteriologer och smittskyddsexperter m.m. utan en enda minuts reell kompetens eller för den delen utbildning! Det blir ruggigt komiska och märkliga inlägg man får se lite här och där, utan någon som helst vetenskaplig relevans!
 
Vi vet ju att barn ofta försvarar sig i krissituationer genom att fantisera och byta roller, skepnader, de blir stålmän/kvinnor, poliser, trollkarlar o.s.v. för att fly eller för den delen orka med sin verklighet.
 
Detta beror ju på att kraven från oss själva eller andra -eller att själva verkligheten blir för påfrestande. Då upplever JAGET ångest och vi befinner oss plötsligt i psykiskobalans, vi mår dåligt helt enkelt. Vi kan då inte hantera oss själva samt vår livssituation och går vi går i regress.
 
Därför måste vi omedvetet försvara vårt JAG och dämpa vår egen ångest. Detta gör vi med hjälp av försvarsmekanismer, som då blir till en hjälp att förvränga vår egen verklighet och hitta lösningar som passar just och endast OSS SJÄLVA som individer!
 
Förhoppningsvis finns det då någon/några där ute i den digitala världen som upplever samma verklighetsfrånvändhet och som också tycker lika som sitt förvirrade JAG. För dessa individer trivs ju samtidigt bäst i flock med sina likasinnade och ofta tämligen empaitlösa individer. Men då förstås enbart empatilösa mot allt och alla som inte tycker/tror samma som dem själva!
 
Så det är alltså en naturlig fas vi går igenom när kriser drabbar oss, att vi helt plötsligt kan och vet sådant vi egentligen inte har en susning om ...men framförallt tror vi på det som passar just oss själva allra bäst. Inte för att det ÄR den bästa lösningen utan för att den passar vårt JAG allra bäst!
 
Sen finns det ju de som bara är EMOT, bara för att de ska vara just EMOT allt och alla ...men dem får faktiskt leva med det! 
 
Ha nu en bra dag alla vänner och även ni potentiella ovänner, där ute i vår allt märkligare verklighet!
 
 
Copyright © AndLou



Övriga genrer (Kåseri) av AndLou VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-03-17 11:42



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Upplysande text om beteende och handlingar hos människosläktet.
2021-03-18

  Kajan VIP
Underhållande är det, och upplysande, om vårt behov av skapa trygghet; gillar de lätt humoristiska avslutningsraderna : )
2021-03-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Klokt och bra rutet!
2021-03-17

  Kungskobran VIP
Självutnämnda experter är det värsta jag vet
Belysande berättelse
2021-03-17
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP